За нас


Фирмаta “e търговско дружество, което се занимава предимно с търговска дейност на пазара ; покупко – продажба на селскостопанска продукция, . Фирмата е отворена за нови бизнес контакти и предложения.


Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Намаляване на количества за износ на грозде

Намаляване на количества за износ на грозде
Лозя | 05.08.2011-15:02


Следващата седмица се очаква да започне бавно - бавно износ на десертно грозде от Крит в европейските пазари, особено в Германия.

Произвежданите количества са показали намаляване с 50% в сравнение със средно година и приблизително същият като миналата година, е призната за един изключително труден период. В момента начело на опаковане не се отнася до цените на производител, поне публично, с изключение на сделката в частни контакти с производители.
Това, което гледате на ръководителите на фирми износители са активни вещества в гроздето, че те се приемат от чуждестранни вериги супермаркети. Въпреки проблема с плесен и последен молец Бери в гроздето пръскани внимателно инструкциите и не се появяват само 3 активни вещества при нива под допустимите граници. Това на практика означава, че гроздето може да се изнасят като чуждестранни клиенти да отнеме до 4 активни.

Тази година в Ираклион ще работят пет опаковчици на десертно грозде за износ главно в Германия. В Англия тази година износът се очаква да бъдат по-малко отколкото през предходните години, според износители поради обмен между евро и паунд, но и защото някои количества грозде са anisoroga. Но в Германия няма планове да изнася големи количества, тъй като на пазара се е променила и износителите остават изключително предпазливи.Бързите промени на международния пазар

Какви проблеми на износа е бързото промени, настъпили в европейската и общи международния пазар през последните три години. Тяхната характеристика е, че вертикални единици в Италия и Испания са натрупани хиляди акра лозя, са създали модерна опаковка трапезно грозде и да направи директни продажби (без посредничеството на корпоративната логистика) на пазарите в Западна Европа Накратко, продажба на евтини, тестван продукт .

Освен това, произведени сортове без семки, най-вече цвета на десертно грозде, които последно са били популярни сред западната европейските потребители. В Крит, нито толкова големи единични ферми съществуват, нито тези нови сортове.

Необходимо е също да се отбележи, че износът на големи количества са месеците юли и август, т.е. когато износът Крит и Коринт. Единствената област, която изглежда не се влияе от "вълна" новите износ на Италия и Испания, е Кавала, което "влиза" на пазара през септември.

Припомняме, че известният проучване на TEI за лозарството, която се разви през годините, но остава в чекмеджетата, е засаждането на цвят сортове трапезно грозде.

Промените в международните лидери на пазара правят опаковане много предпазливи. Някои дори коментираха, че те няма да губят пари и затова са намалили наемане на сезонни служители (външни и вътрешни работни срещи), което означава, насочени към намаляване на количествата грозде, които се изнасят

www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου